Algemene informatie

 

Logo TOPZ

 

 

 

 

2022: TOPZ

Per 01-01-2022 is TV de Gouw gefuseerd met LTVZ. De nieuwe vereniging heeft de naam TOPZ (Tennis & Padelvereniging Zaandam) gekregen. Aanleiding voor de fusie is de verhuizing van beide verenigingen naar een nieuw tennispark in het Hoornseveld te Zaandam. Pal aan de Gouw wordt een mooi nieuw park gebouwd, voorzien van 12 kunstgras tennisbanen, 4 padelbanen en een prachtig (gepacht) paviljoen. We verwachten medio oktober 2022 te kunnen verhuizen.

                         

 

 

 

 

 

1999 - 2021: Tennisvereniging de Gouw

TV De Gouw is de grootste tennisvereniging in de Zaanstreek. De meer dan 700 leden beschikken over een "up to date" accommodatie die in 2006 is gerealiseerd. Op negen vernieuwde en verlichte kunstgrasbanen kunnen recreatie-en wedstrijdspelers hun favoriete sport uitoefenen. Dat geldt niet alleen voor de senior- maar ook voor de 100 jeugdleden die TV de Gouw opleidt. De jongste jeugdleden kunnen op een speciale "Easy tennisbaan" kennismaken met de tennissport en meedoen aan de 'ukkepuk'lessen.

Historie
Tennisvereniging de Gouw bestaat sinds 1975. ‘Bestaat’ want van een oprichting is al veel eerder sprake. In 1975 zijn de verenigingen Christelijke tennisvereniging ‘Kracht en Vlugheid’ en de Rooms Katholieke tennisvereniging ‘Game Fighters’ samengegaan’ in ‘TV de Gouw’. In 1999 smelten de verenigingen ‘Sigma’ en ‘TV de Gouw’ samen in ‘TV de Gouw’. Als we de stukken uit het archief van ‘TV de Gouw’ ordenen dan verschijnt in chronologische volgorde het volgende beeld:
 
  • 1938: Personeelsvereniging van Verffabriek Pieter Schoen, vanaf 1972 firma Sigma Coatings, huurt een tennisbaan op het Schippercomplex aan het Boumanspad te Zaandam.
  • 1942: Oprichting van ‘Game Fighters’ gevestigd op het Schippercomplex.
  • 1943: Pieter Schoen opent een eigen clubhuis en tennisbanen op het Schippercomplex.
  • 1946: De naam ‘Sigma’ wordt voor het eerst gebruikt in een tennisrubriek van een blad van de ‘personeelsvereniging Pieter Schoen en Zoon’
  • 1957: In het jaarverslag van Pieter Schoen en Zoon staan in een kop twee verenigingen genoemd, ‘Tennisclub Sigma’ en ‘Tennisclub Pieter Schoen N.V.’.
  • 1974: LTVZ (opgericht in 1922) verhuist van het sportpark Oostzijderveld naar het sportpark Hoornse Veld. Op het sportpark Oostzijderveld spelen nu nog vier verenigingen. TV ‘Kracht en Vlugheid’, TV ‘Sigma’, TV ‘Game Figthers’, SGZ (Sportvereniging Gemeente Zaandam) en ZLTC (opgericht in 1889!)
  • 1975: TV ‘Kracht en Vlugheid’, TV ‘Game Fighters’ gaan op in de nieuwe vereniging TV ‘de Gouw’.
  • 1993Kunstgrasbanen vervangen gravelondergrond.
  • 1999: TV ‘Sigma’ gaat op in TV ‘de Gouw’. Op het huidige park zijn nu nog twee verenigingen gevestigd; TV ‘de Gouw’ en ZLTC (baan 1 ‘Doktersbaan’)

Plan hier uw route naar Tennisvereniging de gouw

 

 

 

 

 

 Plan  hier uw route naar Tennisvereniging de Gouw

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 616 6605

Sportpark Oostzijderveld

Karel Lotsytlaan 6
1508 EA Zaandam

KVK-nummer

40617043